Challenging the
Of Modern Architecture
Contact
building svg

Shifted
house

Shifted
house
01 /
Project information
PERIOD
2020
TYPE
RESIDENTIAL, VILLA
LOCATION
HILVERSUM - NETHERLANDS
SIZE
500m2
STATUS
CONCEPT

“Deze Luxe futuristische beton villa dankt zijn scenografie aan de shifted forms die inspelen op de natuur” Doordat de twee hoofdvolumes van elkaar af bewegen ontstaat een midden plateau wat is voorzien van een riante zitkuilen en lichtstraat die verbinding maakt met het binnenzwembad.

Het woongedeelte bevindt zich op de begane grond en beschikt over een grote woon leef keuken, woonkamer en binnentuin. Middels de trap wordt de riante garage betreden en de 4 luxe slaapkamers. STATE heeft veel waarde gehecht aan de routing binnen de woning. Waarbij de auto bij aankomst onder de woning kan worden binnen gereden. De glazen wanden geven direct zicht naar buiten. De futuristische en minimalistische eigenschappen maken dit ontwerp uniek. Wacht maar tot het s avonds wordt en de lichten aan gaan. Dat zorgt voor de echte beleving.

Download brochure
“We are very excited about the collaboration with
State-X. Through the application of an intelligent and sustainable design in various functions, we are creating new standards for the 21st century”.
Niels Jansen / Co-founder company X

GROUND FLOOR

Curabitur blandit enim id ipsum maximus
ultrices. Sed tortor ipsum, auctor vitae
augue eu, volutpat pulvinar risus. Donec
quis mauris felis. Duis consequat massa
ut nisl posuere, ut commodo ante
congue.

Download brochure

BASEMENT LEVEL

Curabitur blandit enim id ipsum maximus
ultrices. Sed tortor ipsum, auctor vitae
augue eu, volutpat pulvinar risus. Donec
quis mauris felis. Duis consequat massa
ut nisl posuere, ut commodo ante
congue.

Download brochure

Used materials

Volutpat
pulvinar risus

Curabitur blandit enim id ipsum maximus
ultrices. Sed tortor ipsum, auctor vitae
augue eu, volutpat pulvinar risus. Donec
quis mauris felis. Duis consequat massa
ut nisl posuere, ut commodo ante
congue.

Enim id ipsum maximus ultrices
Sed tortor ipsum, auctor vitae augue eu,
volutpat pulvinar risus. Donec quis mauris
felis. Duis consequat massa ut nisl
posuere, ut commodo ante congue.

white stuco
white stuco
White Marble
led light
Italian slate
Rock
Black Marble

INTEGRATING ARCHITECTURE
AND LANDSCAPING

FOLLOWING THE CONTOURS OF THE LAND

And when it
lights up

Evening view

Curabitur blandit enim id ipsum maximus ultrices. Sed tortor ipsum, auctor vitae augue eu, volutpat pulvinar risus. Donec quis mauris felis. Duis consequat massa ut nisl posuere, ut commodo ante congue.

Download brochure
Image discription goes here

Concept diagram

4 STEPS OF DESIGN

Het ontwerp is ontstaan uit twee hoofdvolumes die over elkaar heen zijn geplaatst waarbij de verdiepingsvloer zich om de tweede verdieping heen vouwt. Deze elementen zijn losgeknipt voor een spectaculair effect.  Het tweede volume “zweeft” over dit dak doormidden van een constructie bekleed met spiegels. Hierdoor wordt de bosrijke omgeving gereflecteerd.

Curabitur blandit enim id ipsum maximus ultrices
Curabitur blandit enim id ipsum maximus ultrices. Sed tortor ipsum, auctor vitae augue eu, volutpat pulvinar risus. Donec quis mauris felis.
Curabitur blandit enim id ipsum maximus ultrices
Curabitur blandit enim id ipsum maximus ultrices. Sed tortor ipsum, auctor vitae augue eu, volutpat pulvinar risus. Donec quis mauris felis.

Get in touch
with us

Let’s connect

We love to collaborate with
ambitious clients. Let’s connect
sayhello@stateofarchitecture.com

NEXT PROJECT


SEVEN SERIES HOUSE:

Residential Villa
300 m2
Blaricum – Netherlands

7 Series house