Challenging the
Of Modern Architecture
Contact
CONTRA House - Minimal luxurxy villa - Cannes, France
building svg

Contra
house

Contra
house
01 /
Project information
PERIOD
2019
AREA
500 M2
LOCATION
CANNES - FRANCE
TYPE
RESIDENTIAL, VILLA
STATUS
UNBUILT
CLIENT
COMPETITION

“Contra house is de definitie van tegenstrijdigheid. De gesloten minimalistische voorgevel in contrast met de open uitgesproken achtergevel” De woning wordt gekenmerkt door de 3 woonlagen. Deze zijn opgesplitst in: gasten appartement (beneden verdieping), woon gedeelte (begane grond) en de master slaapkamers (boven verdieping).

Water is een essentieel onderdeel in dit ontwerp. De vijver zorgt voor de reflectie van de vlakken in de gevel. Daarnaast accentueert het de lengte van de woning. Het water begint als een vijver aan de voorzijde wat doorloopt naar binnen in de vorm van een binnenzwembad. Deze wordt gescheiden met een glazen wand met het buitenzwembad. Door de overstroming van het buitenzwembad wordt een waterval gecreëerd die uitkomt in de vijver van het gasten verblijf.

CONTRA House - Minimal luxurxy villa - Cannes, France

WATER AS
ESSENTIAL ELEMENT

WATER AS
ESSENTIAL ELEMENT
minimalist
material use

De centrale patio is het middelpunt van het huis. De vleugels vouwen zich om dit element heen waardoor een sterke verbinding tussen binnen en buiten zichtbaar is.
Daarnaast zorgt de patio voor privacy waardoor beide niveaus een eigen tuin hebben. Het zwembad met infinity rand loopt in de vijver op kelder niveau.

CONTRA House - Minimal luxurxy villa - Cannes, France
CONTRA House - Minimal luxurxy villa - Cannes, France

CONNECTING INDOOR AND OUTDOOR POOL

WATER AS CONNECTION ELEMENT

Het ontwerp is ontstaan uit twee hoofdvolumes die over elkaar heen zijn geplaatst waarbij de verdiepingsvloer zich om de tweede verdieping heen vouwt. Deze elementen zijn losgeknipt voor een spectaculair effect.  Het tweede volume “zweeft” over dit dak doormidden van een constructie bekleed met spiegels. Hierdoor wordt de bosrijke omgeving gereflecteerd.

Ground floor

De begane grond bestaat uit 3 elementen die volledig symmetrisch zijn gepositioneerd. Het eerste volume is de entree die de woning in tweeën splitst. Aan de ene zijde bevindt zich de woonvleugel en aan de andere zijde de kookvleugel. Beide hebben een aparte trap naar de boven verdieping.

Contact us
CONTRA House - Floorplan ground floor - Cannes, France

Basement level

De glazen gevel aan de achterzijde staat centraal bij de boven verdieping. Aan beide zijdes zijn 2 slaapkamers met badkamer en inloopkast gesitueerd. Het volledige middendeel kent de functie: kantoor. Deze staat ook nauw in verbinding met de binnentuin en het zwembad.

Contact us
CONTRA House - Floorplan basement floor - Cannes, France

First floor

De glazen gevel aan de achterzijde staat centraal bij de boven verdieping. Aan beide zijdes zijn 2 slaapkamers met badkamer en inloopkast gesitueerd. Het volledige middendeel kent de functie: kantoor. Deze staat ook nauw in verbinding met de binnentuin en het zwembad.

Contact us
CONTRA House - Floorplan first floor - Cannes, France

Used materials

warm but
raw material
WHITE STUCO
CONCRETE IN-SITU
POLISHED CONCRETE
led light
LED LIGHT
"It seems reasonable to expact that beauty will emerge from a fusion of the individual character and the meaning of life, with the nature and its material as main components."Bruce Verdonschot / Partner & Architect STATE
Privacy guesthouse with own swimming pool
A private stay for the guests with bathroom.
Completely closed off minimalistic entrance
Entrance with combining materials

Want to be the next movie star?

Want to be the next movie star?
Let’s connect

We love to collaborate with
ambitious clients. Let’s connect
hello@stateofarchitecture.com

NEXT PROJECT


DISPLAY HOUSE:

Residential Villa
500 m2
Huizen – Netherlands

View Project