Challenging the
Of Modern Architecture
Contact
luxe interieur

9 tips voor een luxe interieur

Scroll

Luxe interieur

Ben je op zoek naar ultieme luxe en elegantie voor je interieur? Met deze 10 tips van onze ervaren interieurexperts transformeer je jouw woning tot een meesterwerk van rijkdom. Denk aan een exclusief hotel, waar elk detail zorgvuldig is gekozen om de sfeer van ongeëvenaarde weelderigheid te creëren. Laat je inspireren door deze bijzondere tips en geniet van je luxe interieur.

Kwaliteit en luxe

#1 Ga voor kwaliteit
Een luxe interieur begint bij hoogwaardige materialen en vakmanschap. Kwaliteit, dat is waar je op moet letten bij elk aspect van je interieur. Investeer in meubels, stoffering en accessoires die niet alleen esthetisch, maar ook een leven lang meegaan. Door te kiezen voor hoogwaardige materialen en vakmanschap, leg je een stevig fundament voor een luxe interieur.

#2 Kies voor meubels die kwaliteit en luxe weerspiegelen
Investeer in meubels die een chique uitstraling hebben. Neem bijvoorbeeld het prachtige, Nederlandse merk Leolux, bekend om zijn vorstelijke meubelstukken die vakmanschap combineren met avant-garde design. Of overweeg de tijdloze elegantie van het Duitse merk Rolf Benz, waar innovatie en exclusiviteit samenkomen om een unieke, luxe vibe te creëren. Zoek de architectonische grenzen op bij het creëren van een uniek ontwerp dat helemaal bij jou past.

#3 Durf een statement te maken

Bij STATE of architectuur zijn we – zoals de naam al zegt – gek op het maken van statements. Durf anders te denken en de architectuur uit te dagen. Een manier om je huis een luxueuze uitstraling te geven, is door gebruik te maken van opvallende stukken. Een statement piece kan een groot kunstwerk zijn of een bijzondere lamp. Kies een statement piece dat de aandacht trekt en dat past bij de stijl van de ruimte. Houd de rest van de meubels en decoratie subtiel en laat het statement piece écht opvallen. Deze items zorgen voor een echte interieur met als boodschap: luxe.

Architect

Inrichting

#4 Kies voor een ruimtelijke inrichting
Een gevoel van ruimte wordt vaak geassocieerd met luxe, maar veel woningen bieden niet altijd voldoende ruimte. Gelukkig kun je met slimme interieurkeuzes toch ruimte en een weelderige sfeer creëren. Door gebruik te maken van lichte kleuren zoals wit of beige kun je optisch de ruimte vergroten. Plaats meubels strategisch, niet alleen tegen de muren, maar creëer een zit- of eethoek midden in de kamer voor een ruimtelijk effect. Bij STATE bekijken we uw ruimte altijd vanuit een architectonisch oogpunt, waar we al vele succesvolle projecten hebben uitgevoerd.

#5 Minimalistische woonaccessoires
Voor een chique en luxe interieur is het belangrijk om niet te veel te decoreren. Less is more! Kies enkele basisstukken zoals een mooi koffietafelboek, een elegante schaal of een vaas met bloemen. Vermijd overmaat en laat ruimtes minimalistisch. Te veel decoratie kan rommelig overkomen en afbreuk doen aan de uitstraling van het gebouw. Kies liever voor enkele exclusieve accessoires als blikvangers. Zo behoud je een gevoel van elegantie zonder de ruimte te overladen.

Architect

Details en kleuren

#6 Voeg architectonische details toe
Voeg architectonische details toe voor een bijzondere afwerking van het binnenwerk. Voeg bijvoorbeeld kroonlijsten, paneeldeuren, hoge plafonds, klassieke trapleuningen of marmeren vloeren toe. Of denk bijvoorbeeld aan grote ramen die zorgen voor een overvloed aan natuurlijk licht en een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Deze architectonische details kan je hele interieur luxueus doen ogen.

#7 Gebruik rijke kleuren
Kleur geeft leven aan je huis en bepaalt voor een groot deel de sfeer en uitstraling van je interieur. Wil je een luxe interieur? Kies voor rijke en elegante tinten zoals goud, bordeauxrood, diepblauw en smaragdgroen. Dankzij onze twee kantoren en teams in Nederland en Curaçao beschikken we over uitgebreide expertise op het gebied van stijlen en kleurenpaletten. We begrijpen lokale kleur trends en zien ook welk effect kleuren hebben op een ruimte. Op onze website delen we inspiratie voor kleurencombinaties.

#8 Houd het schoon
Een opgeruimd huis straalt direct een gevoel van rust en geordendheid uit. Investeer in voldoende opbergmogelijkheden, zoals stijlvolle manden en kasten. Deze functionele items kunnen tevens dienen als opvallende eyecatchers in je interieur. Door je spullen altijd netjes op te bergen, behoud je een strakke uitstraling in huis, waarbij alles netjes uit het zicht is.

#9 Luxe raambekleding

Last but not least, raambekleding voor een luxe interieur. Raambekleding speelt een belangrijke rol in het creëren van de gewenste sfeer en uitstraling in elke ruimte. Kies voor raambekleding die niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk oogt. Voor een optimale uitstraling kun je overwegen om te investeren in op maat gemaakte gordijnen of luxueuze shutters. Deze kunnen gemaakt worden van hoogwaardige stoffen zoals zijde, fluweel of linnen en zorgen voor een elegante afwerking van de ramen.

Met deze adviezen van onze interieurexperts kun je jouw huis een exclusieve uitstraling geven. Bij STATE of Architecture staan we klaar om jouw ambities te vertalen in de puurste vorm van architectuur. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of inspiratie.

Architect