Challenging the
Of Modern Architecture
Contact
building svg

Prefab
HOUSE

Prefab
HOUSE
01 /
Project information
PERIOD
2020
TYPE
RESIDENTIAL, MODULAIR PREFAB
LOCATION
MOLENAKKER, ASENRAY- NETHERLANDS
SIZE
250m2
STATUS
NOT BUILT

“Een ruw afgewerkte betonwoning kan ook in een normale woonwijk staan!” was het motto van dit ontwerp. De minimalistische eigenschappen gecombineerd met luxe materialen versterken dit concept.”

Op het eerste gezicht is de voorgevel van deze moderne woning ontworpen door STATE erg gesloten. Echter dient het grote betonnen vlak voor privacy redenen en zonwering van de twee verdieping hoge woonkamer die hier achter schuil houdt.
De verbinding met buiten wordt versterkt door het vlakkenspel wat doorloopt in de plantenbak in de gevel en de glazen pui die over twee verdiepingen loopt.
STATE of Architecture heeft gebruik gemaakt van 2 ruwe, pure materialen waardoor het contrast tussen de hoofdvormen wordt versterkt. Dit is duidelijk terug te zien bij de entree van de woning en de grensafscheiding.

Download brochure

MODULAR AND PREFAB

MODULAR AND PREFAB
Building concept

STATE heeft de woning speciaal ontworpen zodat deze volledig is opgebouwd uit modulaire prefab beton elementen. Dit versneld de bouwtijd aanzienlijk en voorkomt veel fouten in het bouwproces.

Modulaire prefab beton woning

GROUND FLOOR

DOWNLOAD BROCHURE

Used materials

ONLY THE ESSENTIAL

STATE staat voor minimalistische architectuur. Hierbij wordt een statement gemaakt door abstracte, rauwe architectuur met luxe woonideeën te combineren. Onze missie is het minimalisme gecombineerd met luxe uitstraling laten terugkeren binnen de architectuur waarbij de gebruiker op de eerste plaats staat.

Prefab concrete
aluminium cladding
Brushed aluminium
Black aluminium window frames
white stuco
White Stucco

FLOATING CONCRETE
VOLUME

FLOATING CONCRETE
VOLUME
optimal contact with the garden

De achterzijde van deze unieke minimalistische woning is volledig geopend naar de tuin. Zowel het kookgedeelte als het slaapgedeelte heeft optimaal contact met de tuin. Het lijnenspel en het minimalistisch gebruik van het materiaal komt net als de voorgevel terug in de achtergevel.
Het zwevende volume, op de eerste verdieping, waarin de master slaapkamer zicht bevindt creëert een overstek wat gebruikt wordt als overkapping. Het lijnenspel loopt verder in de vorm van een vijver.

Get in touch
with us

Get in touch
with us
Let’s connect

We love to collaborate with
innovative clients. Let’s connect
hello@stateofarchitecture.com

NEXT PROJECT


VILLA 12:

Residential Villa
280 m2
Sambeek – The Netherlands

VIEW PROJECT