Challenging the
Of Modern Architecture
Contact

In het Caribisch gebied liggen de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao. Deze eilanden behoren tot het Koninkrijk der Nederlanden en kunnen de perfecte plek zijn om een vakantiewoning te bouwen. Hoewel haast elke plek uniek is op deze eilanden, zijn er een paar venues die uitblinken qua bereikbaarheid, sfeer en uitzicht. We zetten de belangrijkste plekken voor je op een rijtje.

De 5 mooiste plekken om te wonen op Curaçao, Bonaire en Aruba

Scroll

Redenen om de stap te wagen

Het is niet voor iedereen weggelegd om te verhuizen naar een exclusieve woning op de Caraïben. Toch is het de moeite waard om een sprong in het diepe te wagen. Werk je als zelfstandige of ben je voornamelijk thuis aan het werk en gaat dit je goed af? In veel gevallen is het ook mogelijk om dit te doen wanneer je besluit om te gaan wonen op Curaçao, Bonaire en Aruba.

mooite plekken om te wonen

Wonen op Curaçao

Jan Thiel
Deze mooie baai is een van de populairste plekken op Curaçao. Dat is niet zo gek, want de stranden en het uitzicht op zee zijn adembenemend. Een hagelwit zandstrand met een heldere blauwe zee: je ziet het vaak alleen in dromen, maar hier is het toch echt de realiteit. Je kunt er rustige plekken opzoeken, maar Jan Thiel staat ook bekend om zijn levendigheid en live-evenementen. Als je hier je woning laat bouwen, zul je je verblijf op Curaçao ervaren als een permanente vakantie.

 

Jan Sofat
Behalve Jan Thiel is Jan Sofat ook een plaats op Curaçao waar je zou willen wonen. Het is er rustig en het is de uitgelezen plek op het eiland waar je wilt zijn als je exclusief wilt wonen. Hier vind je namelijk al ruime woningen waar je ook over de nodige privacy beschikt, maar is het ook mogelijk om je eigen woning te laten bouwen op deze exclusieve hot-spot.

Coral Estate
Als je meer houdt van een groene omgeving, dan is Coral Estate misschien wel wat voor jou. Het is een exclusieve woonwijk gelegen aan de Zuidwestkust van Curaçao. Vanuit Coral Estate heb je een mooi uitzicht op zee en kun je genieten van de zonsondergang die je alleen op de Caraïben zult zien. In het nabijgelegen natuurgebied kun je heerlijk wandelen of vogels spotten. Coral Estate is vooral een aanrader als je op zoek bent naar een rustgevend toevluchtsoord.

Plekken op Bonaire

Sabadeco
Een van de mooiste plekken op Bonaire is Sabadeco. Dit paradijselijke oord vind je aan de noordwestkust van het eiland en wordt omgeven door een landschap met heuvels. Tevens is het een van de exclusiefste wijken, met bijzondere villa’s en accommodaties die complete privacy bieden. Een eigen vakantiewoning met een unieke twist misstaat zeker niet op deze plek.

 

Plekken op Aruba

San Nicolas
Hier vind je bijna alles wat je maar kunt wensen: San Nicolas is rustig gelegen en je bevindt je op een steenworp afstand van de mooiste stranden van het eiland, namelijk Baby Beach en Rodger’s Beach. Zeker als je van plan bent om een ruime woning te bouwen, is dit waarschijnlijk de plek waar je wilt zijn.

Oranjestad
Als je meer van levendigheid houdt, zoek dan vooral een plek om een exclusieve villa te laten bouwen in de buurt van Oranjestad, de grootste gemeente van dit Caribisch eiland. De kleurrijke architectuur van de stad nodigt je uit en de vele winkels van bekende ketens maken het een fijne en herkenbare plek voor iedereen.

Jouw eigen moderne woning

Durf je de stap te nemen om te gaan wonen op Curaçao, maar heb je je droomwoning nog niet gevonden? Schakel State of Architecture in om een moderne villa te ontwerpen die volledig bij jouw wensen past en die jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Met onze duidelijke ontwerpen en een gedegen stappenplan wordt er zelfs aan de kleinste details gedacht. Ons architectenbureau kun je inschakelen als architect op Aruba, Bonaire en Curaçao, maar wij hebben ook een vestiging in Nederland. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

mooiste plekken om te wonen