Challenging the
Of Modern Architecture
Contact

Prefab woningen maken een steeds groter onderdeel uit van de hedendaagse huizenmarkt. Maar welk type huizen worden bestempeld als prefab woningen en wat kunnen redenen zijn om uiteindelijk voor dit type woning te kiezen? Wij zetten de belangrijkste dingen even voor je op een rijtje.

Kosten Prefab woning

Scroll

Wat zijn de voordelen en wat kost een prefab woning?

Het klinkt dus vrij makkelijk om een prefab woning zelf te bouwen of te laten bouwen. Op een paar vlakken zijn deze huizen dan ook echt een uitkomst, bijvoorbeeld als je kijkt naar de bouwtijd. Deze is natuurlijk korter omdat de ‘bouwwerkzaamheden’ al in de fabriek worden gedaan. Omdat alle onderdelen al op maat gemaakt zijn, is het efficiënter en liggen voor een prefab woning de kosten lager dan bij bouwen op traditionele wijze.

Wat het nog efficiënter maakt, is dat alle onderdelen op maat gemaakt worden voordat ze naar de bouwplaats gaan. Dit zorgt voor minder fouten bij de uiteindelijke bouwwerkzaamheden ter plekke.

Nog een voordeel van prefab woningen is dat deze energiezuinig zijn en duurzaam. Er is bijvoorbeeld veel aandacht voor nieuwe isolatietechnieken en andere manieren om te verduurzamen zoals zonnepanelen. Wil je na het bouwen verder verduurzamen? Dan kunnen energiezuinige en recyclebare elementen makkelijk toegevoegd worden aan het bestaande ontwerp.

Kosten prefab woning bouwen

Wat zijn dan de uiteindelijke kosten om een prefab woning te bouwen? Het totale kostenplaatje is afhankelijk van meerdere factoren. Ten eerste ligt het natuurlijk aan de afmetingen van de woning en de ligging. Daarnaast speelt het design en de materialen die je wilt gebruiken ook een rol. Materialen die je vaak terug ziet komen zijn hout, beton, staal, kunststof en glas. De belangrijkste kosten waar je rekening mee moet houden zijn de fundering, het dak, de ramen en installaties zoals de verwarming en ventilatie.

Bij een prefab woning kiest men bijvoorbeeld vaak voor duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen en die zijn doorgaans ook een flinke investering. Dat neemt echter niet weg dat de kosten om een prefab woning te bouwen vaak 25% lager liggen dan wanneer je dezelfde woning op traditionele wijze zou bouwen.

Zoek je iets anders dan een prefab woning?

Een prefab woning lijkt eigenlijk de ideale manier om snel je droomhuis klaar te hebben. Toch zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste ben je vaak beperkt in het ontwerp omdat de fabrikant zich richt op de productie van een beperkt aantal formaten. Daarbij ligt het ontwerp sneller vast omdat onderdelen gemaakt moeten worden. Iets wijzigen kan dus lastig zijn.

Als je dus echt een huis wilt dat 100 procent aan jouw eisen voldoet en de huidige architectuur een stapje voor is, raden we je aan om een architect als STATE te kiezen. Wij staan namelijk voor duurzaamheid en maken elk villa design exclusief en persoonlijk. Met een uitgebreid plan werken we namelijk toe naar jouw droomhuis. Het eerste wat we doen, is naar jouw wensen luisteren en een beeld van jouw ideeën schetsen. Hier voegen we de moderne touch aan toe die STATE of Architecture kenmerkt. Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op.