Challenging the
Of Modern Architecture
Contact

Heb je net een nieuw huis gekocht of wil je meer weten over je huidige woning, bijvoorbeeld als je gaat verbouwen? Dan is het raadzaam om bouwtekeningen op te vragen, want daarin vind je vaak alle belangrijke dingen die je zoekt. Een van de dingen die je dan te weten komt, is wie de architect is van jouw huis. Dat is niet alleen leuk, maar ook heel handig. Waarom? Lees het hieronder.

Wie is de architect van mijn huis?

Scroll

Belangrijk om te weten wie jouw architect is?

De architect verraadt eigenlijk al heel veel over jouw huis, bijvoorbeeld de tijd waarin het huis is gebouwd. Met deze gegevens kun je bijvoorbeeld de bouwstijl van je huis verklaren en weet je ook sneller met welke bouwconstructies je te maken zult hebben als je gaat klussen.

Dat is natuurlijk heel relevant, want dan weet je of je een specifieke verbouwing of renovatie wel of niet kunt toepassen. Als je eenmaal weet wie de architect van je huis is, kun je ook makkelijker de gebruikte stijl voortzetten, of bepaalde ideeën die de architect had toen hij het huis ontwierp.

De naam van de architect kan echter ook iets zeggen over de kwaliteit van het huis. Als de betreffende architect om de een of andere reden een slechte reputatie heeft, zou je de aankoop van een nieuw huis kunnen heroverwegen. Het tegenovergestelde is natuurlijk ook het geval. Is de architect betrouwbaar en werkt hij samen met andere partijen die eveneens betrouwbaar zijn, dan heb je goud in handen.

duurzame verbouwing, moderne renovatie, livium lamellen architectuur, moderne tuin architect, verbouwing bungalow, moderne verbouwing

Hoe kun je van jouw huis de architect achterhalen?

Zoals we eerder vermeld, zou je de architect makkelijk kunnen achterhalen door de bouwtekeningen op te vragen bij de gemeente. Als je te maken hebt met een karakteristiek pand, zou je ook informatie kunnen inwinnen bij de lokale heemkundevereniging of in de bibliotheek. In de meeste gemeentes kun je via de digitale weg de tekeningen en bijbehorende bouwvergunningen opvragen. De originele tekeningen mag je echter vaak niet meenemen.

Kopieën maken kan vaak wel, maar hier zijn vaak kosten aan verbonden. Krijg je de papieren voor je neus en weet je niet wat je ermee moet? Maak dan een afspraak met de architect die je in de arm hebt genomen om de zaken door te spreken. De architect heeft eigenlijk altijd de betreffende tekeningen nodig, want deze bepalen wat er mogelijk is.

Ook kan het handig zijn om tekeningen te hebben van bepaalde details, maar voor een verbouwing is dat niet altijd noodzakelijk. Een constructietekening is wel waardevol als je meer moet weten over balklagen en funderingen. Kun je de architect van je huis of tekeningen niet achterhalen? Dan raden we aan om een architect te vragen om de belangrijkste zaken voor je in kaart te brengen.

Nog op zoek naar een architect? Kies STATE

Wil je er zeker van zijn dat jouw nieuwe woning de huidige architectuur een stap vooruit is? Schakel STATE of Architecture dan in als jouw architect. Wij werken ieder plan van A tot Z uit en hebben zelfs oog voor het kleinste detail. Ons team werkt aan projecten door heel Nederland, maar gaat ook een klus op Aruba, Bonaire en Curaçao niet uit de weg. Als je op zoek bent naar een woning die precies aan jouw wensen voldoet en gemaakt is volgens een uniek concept, neem dan nu nog contact met ons op over de mogelijkheden!