Challenging the
Of Modern Architecture
Contact

Durf jij out of the box te denken? Dan houdt je op het gebied van woningen en architectuur vast ook niet van gewoon. Toch kan het nog best lastig zijn om jouw eigen woning een unieke draai te geven, zodat deze een perfecte afspiegeling is van jouw eigen karakter. In deze blog leest je precies wat nodig is om een unieke woning te ontwerpen.

Unieke woning van design tot afwerking

Scroll

Unieke woning ontwerpen

Uiteraard kun je niet een één dag een uniek woning design op papier zetten dat volledig aan alle wensen en eisen voldoet. Daarnaast kunnen overhaaste beslissingen ervoor zorgen dat je bepaalde elementen vergeet, of de verkeerde keuzes maakt. Ten eerste moet jouw ontwerp functioneel zijn. Zet daarom goed op een rijtje welke zaken voor jou belangrijk zijn. Misschien heb je behoefte aan een groot aanrechtblad omdat je graag uitgebreid kookt of wil je een huis met een grote garage zodat je daar én je auto én al je gereedschappen in kwijt kunt.

Wees ook reëel: als je niet van koken houdt, is het dan waardevol om te investeren in een grote keuken die je nauwelijks gebruikt? Daarnaast is het raadzaam om ook naar de toekomst te kijken als je van plan bent om er heel wat jaren te wonen. Komt er bijvoorbeeld nog gezinsuitbreiding of verwacht je dat je mobiliteit zal afnemen? Dan is het goed om deze zaken al mee te nemen in het ontwerp, denk bijvoorbeeld aan extra slaapkamers of een woning die gelijkvloers is.

Uiteraard speelt het design ook een rol. Dat bepaalt namelijk voor een groot deel of jij je in deze unieke woning ook echt thuis zult voelen. In dat geval moet je je creatieve kant wat meer naar boven laten komen. Maak samen met je partner een moodboard, zodat jullie de stijl ontdekken die het best bij jullie past. Dit maakt het voor een architect ook een stuk makkelijker om tot het definitieve ontwerp te komen. Overleg bijvoorbeeld goed welke materialen en kleuren wil gebruiken, want deze factoren bepalen in grote mate de sfeer van jouw huis.

Het volledige proces van een unieke woning

Een handleiding voor het maken van jouw unieke woning is er eigenlijk niet, want er is geen huis als het jouwe. Toch zijn er bepaalde stappen die je kunt volgen, zodat je volledig de regie kunt houden. Een huis bouwen is echter al een hele opgave voor zich, laat staan een unieke woning. In feite raden we je aan om altijd de hulp van een architect in te schakelen die het nodige werk uit jouw handen neemt en je op die manier de nodige zorgen kan besparen.

Hij zal onder andere het voorlopige ontwerp op papier zetten aan de hand van jouw wensen en eisen. Daarna maakt hij het definitieve ontwerp en onderhoudt hij contact met externe partijen. Vergeet ook zeker niet dat de architect niet alleen de bouwtekeningen maakt, maar ook kan meedenken over het interieur en ontwerp van de tuin.

Bouwen door STATE of Architecture

Als je op zoek bent naar een exclusief ontwerp, dan moet je zeker bij STATE of Architecture zijn. Wij zijn de actuele trends op het gebied van architectuur altijd een stapje voor. Wij gaan graag met jouw op zoek naar een uniek en persoonlijk ontwerp, waarbij we altijd bereid zijn om de grenzen van het mogelijke op te zoeken én uit te dagen. Zoek je lef, vakwerk en expertise om een unieke woning te laten bouwen? Neem dan nu nog contact met ons op.

Architect